Tíz gyermeket szült Dél-Afrikában egy mali nő?

Tíz gyermeket szült Dél-Afrikában egy mali nő?

Egy dél-afrikai anya azt állítja, hogy tíz gyermeket hozott világra, ami akár világrekord is lehet, ha ezt az orvosok is megerősítik.

A büszke szülők azt állítják, hogy az anya világrekordot döntött egy hónappal azután, hogy egy mali anya kilenc gyermeket szült – írja a Hirado.

A mali származású nő kilences ikreknek adott életet, és bár a hírt üdvözölte a világsajtó,

de Marokkó egészségügyi minisztere jelezte, hogy nem tud ilyen rendhagyó eseményről.

A 37 éves, immáron tízgyermekes édesanya, Gosiame Thamara Sithole – férje, Tebogo Tsotetsi állítása szerint – hét fiúnak és három lánynak adott életet császármetszéssel hétfőn késő este egy pretoriai kórházban – adta hírül honlapján ma a Daily Mail.

Hírdetés

A Daily Mail beszámolója szerint egy termékenységi orvost, aki korábban nyilatkozott az esetről, megkerestek ellenőrzés céljából, de a cikk megjelenésekor még nem kaptak választ kérdéseikre.

Tsotetsi elsőként a Pretoria News helyi hírügynökségnek fedte fel a szülést, majd a hírt később más nagy nemzetközi hírügynökségek is átvették.

Ugyanennek az újságnak a szülés előtt Sithole elmondta, hogy az orvosok eredetileg azt mondták neki, hogy hat gyermeket vár.

Ezt azonban egy későbbi vizsgálatot követően nyolcra emelték. Csak a szülés során derült ki a másik két baba.

Tsotetsi elárulta, hogy kezdetben nem tudta elhinni, hogy a felesége hat gyermekkel terhes, mert azt hitte, hogy ez orvosilag lehetetlen. „De miután megtudtam, hogy ilyen dolgok megtörténnek, és láttam a feleségem orvosi adatait, izgatott lettem. Alig várom, hogy a karjaimban tartsam őket” – mondta Tsotetsi.

A gyermekek szülés utáni állapotáról a Pretoria News, amely elsőként számolt be az esetről, nem adott tájékoztatást. Az ilyen extrém többes terhességek gyermekei szinte mindig kis súllyal születnek, és gyakran alultápláltak lehetnek, mivel az anya szervezete nehezen tudja biztosítani a tápanyagokat ennyi csecsemő számára.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »