Tibor Gašpar a politikába tart?

Tibor Gašpar  a politikába tart?

Helyt adott Tibor Gašpar  korábbi országos rendőr-főkapitány panaszának az Alkotmánybíróság. 

Az érintett ezt Robert Ficóval, a Smer elnökével és Robert Kaliňák volt belügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján közölte, ahol nem zárta ki, hogy bekapcsolódik a politikai életbe.

A volt országos rendőrfőkapitány ellen a „Tisztítótűz” fedőnevű ügyben, többedmagával, korrupció, bűnszövetségben elkövetett hivatali jogkörrel való visszaélés  gyanújával folyik eljárás.

Hírdetés

A Speciális Ügyészség vádirata 181 oldalas, a nyomozati anyag 46 kötetet tesz ki, terjedelme 18 500 oldal. 

Gašpar elmondta, azért élt panasszal, mert a vizsgálati fogság idején megsértették a magánélethez és a családi élethez való jogát, és a hatékony jogorvoslathoz való jogát. A vizsgálati fogság idején nyomást gyakoroltak rá, és megtagadták a kapcsolattartást a családjával.

Kaliňák szerint az Alkotmánybíróság határozata megerősítette, hogy Szlovákiában a bűnüldöző szervek nem tartják be azokat az európai normákat, amelyek mellett Szlovákia elkötelezte magát.

Robert Fico ártatlanként tekint Tibor Gašparra.  A Smer elnöke Norbert Bödör nyitrai nagyvállalkozóról is azt mondta korábban: politikai fogoly. Fico szerint, ha Gašpar be kíván kapcsolódni a politikai életbe, a Smerben kellő teret fog kapni. „Az egyeztetések folynak, de előbb újra tisztára kell mosnia a nevét” – mondta. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »