Tián Pál, a hírhedt politikai-üzleti kalandor a százmilliós kriptovalutás csalás egyik gyanúsítottja

Tián Pál, a hírhedt politikai-üzleti kalandor a százmilliós kriptovalutás csalás egyik gyanúsítottja

Egy diplomata útlevél is felbukkant a korábban a Jobbik körül mozgó, és már a ‘90-es években is zűrös ügyekbe keveredő Tián Pál elfogásáról készült rendőrségi videón. Ő és társai egy kriptovalutás befektetési csalás ügyében lettek gyanúsítottak.

A cég, amely korábban édesvízi halászattal foglalkozott, mesés hozamokat ígért. Míg három gyanúsított-társát őrizetbe vették és le is tartóztatták, Tián Pált (fotónkon) nem. Ő a hvg360-nak azt állította: nem követte el, amivel gyanúsítják, a befektetők kifizetését pedig szerinte éppen az nehezíti, hogy ügyvezető társait letartóztatták.

Hírdetés

Nemrég, október közepén „Kriptovalutás portfólió ígéretével 100 milliót csaltak” címmel adott hírt a rendőrség arról, hogy még október 9-én elfogtak négy személyt. Az ügyről, amelyről a nyomozók elsőre azt gyanították, hogy csak egy szimpla, a klasszikus piramisjáték-elvű megtévesztések XXI. századi formájához hasonló kriptovalutás befektetési csalás.

A rendőrségi hír szerint négy embert gyanúsítanak csalással, illetve pénzmosással, amiért egy budapesti cégen keresztül szoftver-automatizált kriptovaluta-befektetéseket és mesés hozamokat ígértek, de ilyen szoftverük sem volt, és végül mintegy 100 millió forinttal verték át áldozataikat, akiktől az átvett pénz egy részét be sem fektették, hanem magukra költötték.

A hatóság a négy gyanúsítottról eddig csak annyit közölt, hogy egy 59 éves balatonalmádi férfiről, egy 41 éves érdi nőről, egy 29 éves apci nőről és utóbbi unokahúgáról, egy 20 éves, szintén apci nőről van szó. A rendőrség csak a három nőt vette őrizetbe és csak az ő letartóztatásukat kezdeményezte.

Vagyis letartóztatták azokat a gyanúsítottakat, akik 300 dollárnyi kriptovalutából 3 év alatt egymillió dollárnyit ígértek, de a rendszert a gyanú szerint velük együtt működtető negyedik embert nem, pedig ő az igazán érdekes szereplő: Budaházyékkal 2002-ben állítólag hidat foglalt, később Vona Gábor tanácsadója lett, de már a ‘90-es években is zűrös ügyekbe keveredett, csalásért és sikkasztásért ítélték el, közben pedig egy „lovagrend”, az „Ordo Hungariae”  negyperjele is volt.

Ő Tián Pál, az „Értünk, Értetek” – nagy összegű választási támogatást zsebre vágó – kamupárt alapítója.

A férfi panaszt tett a gyanúsítással szemben.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »