The Budapest Beacon, akik hazaárulásban verhetetlenek

The Budapest Beacon, akik hazaárulásban verhetetlenek

Többször megütötték már a szemünket a The Budapest Beacon nevű, magát független médiatermékként pozicionálni akaró bagázsnak a cikkei és bejegyzései, de eddig úgy gondoltuk, hogy sok szót nem érdemelnek. Viszont, besokalltunk, mert hetek óta olyan jó békés demokrata módjára minden magyar intézkedést ekéznek, ami a határok lezárásával és a menekültek kezelésével kapcsolatos. Egy tegnapi cikküknél pedig már több hozzászólónál is elszakadt a cérna, hogy ilyen arcátlanul talán nem kellene hazudni.

Mindenek előtt, nézzük is, kik is ezek a remek emberek. Érdemes tudni róluk, hogy – a korábban LMP közeli – Richard Field által pénzelt és lelépett origós firkászok által jegyzett Magyarország ellenes angol nyelvű propagandát terjesztő oldal, amely több, mint egy éve próbálja félrevezetni a külföldi közvéleményt a magyarországi állapotokról, álságosan és hazug módon bemutatni a hazai eseményeket. Úgy tűnik demokratáéknál így kell független médiának lenni.

A hozzánk hasonlóan gondolkodóknak a híreiket végig sem kell olvasni, elég megnézni, hogy mégis kik a Facebook oldaluk kedvencei. Nincsenek is sokan, csak hárman – mint nagyjából a párttagságuk – az Együtt(?), a Párbeszéd(?) Magyarországért(?) és a Frizbiben táncikálós Bokros Lajos által hírhedtté vált MOMA.

Szerencsére ez a roppant elfoglalt társulat a hírekre csak relatíve későn reagál és több napos késéssel jelennek meg a rettegő cikkek angolosított változatai, így nagy tömegek számára sosem lesznek mérvadóak, ettől függetlenül a tevékenységük roppant káros. Siralmas lehet, hogy ekkora szerkesztőséggel és ennyi pénzzel a hátuk mögött az olvasottságuk elmarad a mi oldalunk látogatottsága mögött. Pedig belénk nem fektettek „amerikai, demokráciát féltő magánszemélyek és civilek” 250.000 dollárt, de még 50 centet sem.

Hogy mennyire is senkiháziak mi sem példázza jobban, mint hogy az egyébként szándékosan nem hivatkozott cikkükben – nem ajándékozunk nekik látogatókat – Horgost jó liberális szokás szerint, ügyelve a szerbek érzékenységére Horgoš írásmóddal írják.

De, foglalkozzunk végre a lényeggel, a legutóbbi cikkük ellen már külföldi olvasók is kikeltek, így már azt sem lehet mondani, hogy az orbánista agymosott békemenetes nyugdíjas tömeg haragja súly le rájuk tökéletes angolsággal és külföldi nevű profilokkal.

Hírdetés

De is mutatunk néhány példát:

budapestbeacon_1

budapestbeacon_2

budapestbeacon_3

Mint fentebb említettem elég lassan dolgoznak a fordítással a srácok a szerkesztőségben, így lehetséges az, hogy a szeptember 16.-i röszkei eseményekről nem kevesebb, mint hat nappal később jelentettek meg az oknyomozó újságírást hírből sem ismerő förmedvényt. De, ha az angol nyelvű kezdőoldalon lejjebb görgetünk még megtalálható Gyurcsány szeptember 18.-i hasonlóan nagy hatású leleplező sajtótájékoztatója is.

A szerkesztőség számára vajon mikor lesz világos, hogy irtózatosan ciki és vállalhatatlan amit hírszolgáltatás címén elkövetnek. Vajon mikor kapnak ők is valami ajándékot az irodájukba, mondjuk levágott disznófejet vagy ilyesmit?


Forrás:nemzeti.net