Tétényi Éva a Jobbiktól félti a zsinagógát

Tétényi Éva a Jobbiktól félti a zsinagógát

Tétényi Éva nyílt levélben kérte a Jobbikot tervezett esztergomi fórumuk helyszínének megváltoztatására.

„Bár az épületben évtizedek óta közösségi rendezvények zajlanak, és annak mindenkori vezetője jogosult bármilyen eseményre a helyszínt bérbe adni, azonban sok polgár érzékenységét mégis sérti a helyszín megválasztása” – írta Gyurcsány kedvence Vona Gábornak. Esztergom polgármestere azután írta meg a levelet, hogy a múlt héten többen tiltakoztak, amiért a Jobbik a város volt zsinagógájából átalakított közösségi házába szervezett lakossági fórumot.

Tétényi Éva akkor arra hivatkozott, hogy polgármesterként nincs hatásköre a művelődési ház programjára, arról legfeljebb a fideszes többségű városi közgyűlés dönthet. Mostani levelében Tétényi Éva úgy fogalmaz: „a nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt. Miután intézkedési jogköröm nincs, ezért ezúton kérem, hogy embertársaink érzéseit tartsák tiszteletben”.

Hírdetés

Esztergom első embere ezért „a tisztességes, emberi, európai normáknak megfelelő, mások érzékenységét nem sértő kampány lefolytatása érdekében” arra kéri Vona Gábort, módosítson rendezvényük helyszínén.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »