Tesztelés Kassán: Felére csökkent az érdeklődés

Tesztelés Kassán: Felére csökkent az érdeklődés

A mai az önkéntes, széles körű koronavírus-tesztelés második körének utolsó napja Kassán. Az előző hetihez képest körülbelül felére csökkent a részvétel. A vizsgált minták 1,76 százaléka lett pozitív.

A széles körű kassai tesztelés második köre 2021. január 15-18. között zajlik. Az utolsó napon, hétfőn még három mintavételi pont van nyitva, a Kulturparkban, az amfiteátrumban, illetve a U.S. Steelben. Az előbbi két helyszínen 17 óráig, a vasgyárban pedig 13.30-tól 18.30-ig várják még azokat, akik tesztelni szeretnének.

Hírdetés

A négynapos tesztelésre összesen 65 mintavételi pontot létesítettek. Vladimír Fabian, Kassa város szóvivőjének tájékoztatása szerint péntektől vasárnapig 28 539 személyt teszteltek le, ebből 1815-öt a vasgyárban. Az antigén tesztek 501 embernél, a résztvevők 1,76 százalékánál erősítették meg a fertőzést.

A tesztelés iránti érdeklődés a második körben körülbelül a felére csökkent az előző, január 8-11. között zajlott első körhöz képest, amelyen több mint 56 ezren vettek részt. A fertőzöttek aránya hasonlóan alakul, mint egy héttel korábban.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy a kassai teszteléshez a Kassa-környéki járás hét települése is csatlakozott, ahol összesen 2641 tesztet végeztek, ebből 61 lett pozitív.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »