Terrortámadással fenyegették meg Pozsony megye három iskoláját. Holnap távoktatás lesz az iskolákban

Terrortámadással fenyegették meg Pozsony megye három iskoláját. Holnap távoktatás lesz az iskolákban

Nyitókép: SITA

Pozsony megye mint fenntartó azt javasolja a hatáskörébe tartozó középiskolák vezetőinek, hogy szerdán, december 6-án térjenek át a távoktatásra, Ennek oka egy fenyegető e-mail, melyet a mai napon a reggeli órákban három szlovák nyelvű tanítási középiskola kapott a megyében. Kettő Pozsonyban, egy pedig Szencen.

Az elővigyázatosságból foganatosított intézkedésekről Juraj Droba (SaS) Pozsony megyefőnöke tájékoztatott.

„Bármennyire is amatőrnek tűnik ez a fenyegetés, iskoláink gyermekeinek és dolgozóinak biztonsága az elsődleges szempont számunkra. Bár a tartalom és a fenyegetés kivitelezése amatőr, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy alábecsülhessük a veszélyt”

Hírdetés

– mondta Droba.

A pozsonyligetfalui Albert Einstein Gimnázium, a rózsavölgyi Ivan Horváth Gimnázium és a szenci Anton Bernolák Gimnázium e-mailben kapott fenyegetést. A megyei vezetés reggel óta kapcsolatban van az érintett középiskolák vezetőségével, valamint a Belügyminisztériummal és a rendőrséggel. Bár a fenyegetés „csak” az említett három iskolát érinti, Pozsony megye fenntartóként minden középiskolájának javasolja az egynapos távoktatást december 6-ára.

Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a NAKA különösen súlyos, terrortámadással való fenyegetés címen indított nyomozást a tettes, tettesek kilétének felderítése érdekében.  A rendőrség emiatt elővigyázatosságból három megyében, Pozsony, Eperjes és Zsolna megyében is  intézkedéseket foganatosított az iskolák védelme és az elkövető felderítésének érdekében.

Körkép.sk, teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »