Terrortámadás történt Ankarában az egyik legnagyobb török védelmi cég ellen

Terrortámadás történt Ankarában az egyik legnagyobb török védelmi cég ellen

Ankarában terrortámadást hajtottak végre a Turkish Aerospace Industries (TAI) központja ellen. Hangos robbanást is lehetett hallani, és lövöldözésről is készültek felvételek. Az Euronews TAI-forrásokat kérdezett az incidensről.

Terrortámadást, nem kizárt, hogy öngyilkos merényletet követtek el szerdán a török repülőgépipari vállalat (TAI) székházánál a főváros, Ankara Kahramankazan kerületében. Hírek szerint a támadásnak tíz halottja van.

A terrortámadásnak vannak halottai és sebesültjei – írta Ali Yerlikaya belügyminiszter az X-en, de számokat nem említett. Az Ntv műsorszolgáltató arról számolt be, hogy túszejtés is történt. Lapjelentések szerint számos mentőautó érkezett a támadás helyszínére.

Török lapok jelentése szerint egy több fős csoport taxival érkezett a helyszínre. Egy biztonsági ellenőrzőpontnál kezdték a támadást, és tűzharc alakult ki a biztonságiakkal. Az egyik támadó robbanószerkezetet hozott működésbe, a jelek szerint ő maga is meghalt. A többi támadó állítólag beszivárgott a létesítménybe.

Yılmaz Tunç igazságügyi miniszter bejelentette: „Az ankarai főügyészség igazságügyi vizsgálatot indított az alattomos terrortámadás ügyében”.

Hírdetés

A TAI Törökország egyik legjelentősebb védelmi és légiközlekedési vállalata, ez a cég gyártja többek között a KAAN-t, Törökország első saját harci repülőgépét.

Az Euronewsnak a török cég egyik, névtelenséget kérő munkatársa elmondta, hogyan értesültek arról, hogy öngyilkos merényletet szerveztek a telephelyen.

„Azt mondták nekünk, hogy terrorcselekményről van szó, és hogy nem szabad elhagynunk a pozíciónkat” – mondta, hozzátéve, hogy a biztonsági erők és a támadás elkövetői összecsaptak a tábor bejárati kapuja közelében (erről tévéfelvételek is készültek).

A merénylet után biztonsági erőket és egészségügyi személyzetet küldtek a helyszínre. A cég alkalmazottait bunkerekben helyezték biztonságba, a területet lezárták. Yerlikaya belügyminiszter elmondta: „Allah kegyelmét kívánom mártírjainknak, sebesültjeinknek pedig mielőbbi felépülést” – mondta.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »