Terrortámadás-kísérlet Brüsszelben

Terrortámadás-kísérlet Brüsszelben

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel.

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy robbanás, majd lövések hangját hallották.

A sajtó hírei szerint a rendőrök meglőtték a bombamellényt viselő támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg. A hatóságok azt közölték, hogy “ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet”.

Frissítés: Allah valahogy megint benne van a történetben

Ugyancsak a La Libre írja, hogy szemtanúk „Allahu Akbar” kiáltásokat is hallani véltek.
A rendőségi szóvivő tájékoztatása szerint valóban volt egy robbanás a pályaudvaron, a feltételezett elkövetőt a helyszínen tartózkodó katonák ártalmatlanították. Állítólag a pályaudvaron járőröző katonák szúrták ki a robbanómellényt a férfin.

Hírdetés

A BBC úgy tudja, hogy nincsenek sérültek, és csak egy kisebb robbantás történt. A pályaudvar épületét katonák őrzik, a vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán és több metróvonalat is lezártak.

2. frissítés: éppen működésbe akarta hozni

Az M1 brüsszeli tudósítója elmondta, hogy katonáknak sikerült megakadályozniuk egy újabb terrorcselekményt Brüsszel belvárosában.

Megerősített információk szerint egy férfi éppen működésbe akarta hozni a nála lévő bombaszerkezetet, amikor a katonák lelőtték. A merénylő állapotáról nincs információ.

(BBC – Híradó – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »