Térképre tettük: Itt megnézheti, hol áll az átoltottság az egyes járásokban

Térképre tettük: Itt megnézheti, hol áll az átoltottság az egyes járásokban

Lassan halad Szlovákia a oltakozással. A második hullám befejeződésével és a nyári enyhítések megkezdésével párhuzamosan az emberek oltakozási kedve is megcsappant. Az európai vakcinázási figyelő honlapja szerint Szlovákia felnőtt lakosságának valamivel több, mint 42 százaléka van beoltva, ami jó 15 százalékponttal elmarad az uniós átlagtól (ezek az arányok a felnőtt lakosságot veszik alapul). Bár az is igaz, hogy az utóbbi két hétben Európában is lelassult a vakcinázás. mi most a szlovák Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) adatai alapján interaktív térképre tettük a szlovákiai átoltottsági szintet járásonként.

Komárom városa pedig település szintű lebontást is közzétett a járásra vonatkozólag. Eszerint a 33 303 fős Komáromban 12 967-en kapták meg az első adagot, 9988-an pedig a második adagon is túl vannak, Gútán 3393-an kapták már meg az első adag vakcinát.

Hírdetés

A térképen feltüntetett adatokból jól látható, hogy Nyugat-Szlovákia messze jobban áll átoltottság szintjén, mint a keleti régiók. Különösen a Dunaszerdahelyi és Szenci járásban jók az arányok. Kelet felé haladva azt egyre alacsonyabban az értékek.

A leggyakrabban használt vakcina minden járásban a Pfizer oltóanyag, a Szputnyik V használata nem túl gyakori, leginkább Pozsonyban, az Érsekújvári, Nagyszombati és Zsolnai járásokban érdeklődtek iránta az emberek.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »