Tényleg újraszámolják az összes főpolgármesteri szavazatot

Tényleg újraszámolják az összes főpolgármesteri szavazatot

Vasárnapi végzésében a Kúria elrendelte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság vizsgálja át, valamint számolja meg újból a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazatot.

A főpolgármester-választás eredményét az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján kell megállapítani. A végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye – olvasható a döntésben amelyet először a telex.hu vett észre.

Hírdetés

Az Alkotmánybíróság pénteki határozatában semmisítette meg a Kúria június 26-i döntését, amely helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottságnak a főpolgármester-választás eredményét megállapító határozatát.

Pénteken az MTI arról számolt be, hogy az Ab szerint a Kúria az alaptörvény 28. cikkét figyelmen kívül hagyva minősítette az érvényes szavazatok újraszámlálására vonatkozó kérelmet új jogsértésnek. Az alaptörvénynek megfelelő értelmezés szerint azonban a Kúria feladata annak megállapítása lett volna egy korábban állított jogsértéssel kapcsolatban, hogy az új bizonyítékok alapján szükségessé vált-e az érvényes szavazatok újraszámlálása.

Az úgy részleteit és fejleményeit itt foglalták össze.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »