Templomszentelés a Kovászna megyei Kiskászonban

Templomszentelés a Kovászna megyei Kiskászonban

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek szentelte fel január 18-án a kiskászoni Szent Margit-templomot a kerületi papság és a helyi hívek jelenlétében.

A kézdiszentléleki Pál Ferenc plébános köszöntötte a főpásztort és az ünnepségre összegyűlteket.

Miután Kovács Gergely érsek megnyitotta a templomot, a főpásztor, a papság és a jelenlévők bevonulásával a kiskászoni közösség szimbolikusan birtokába vette az új épületet.

A szentmisén, ünnepi igehirdetésében a gyulafehérvári érsek kiemelte: Árpád-házi Szent Margit életét jellemezte a hűség a szülei által tett ígéret megtartására. Vajon mi hogy állunk vállalt ígéreteink, fogadalmaink megtartásával?

– emlékeztette a jelenlévőket a főpásztor.

A mindenszentek litániájának elimádkozása után a közösség Isten áldását és a szentek hathatós segítségét kérte. Majd a falak krizmával való megkenése következett.

Hírdetés

A templomszentelési szentmise után a helyi polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Pál Ferenc plébános megköszönte a kapott támogatást és felidézte a templomépítés kihívásait, a sokak által megtapasztalt segítőkészséget. Tamás Sándor megyei tanácselnök biztosította a plébánost a további közös munka reményéről.

A csíkszeredai magyar konzul, majd a nemzetpolitikai államtitkárság helyettes államtitkára méltatta a templomépítés és -szentelés ünnepének magasztosságát.

A templomszentelési szentmise a himnuszok eléneklésével zárult.

Forrás: Mészáros Tünde és Olasz Béla/Romkat.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »