Temes megyében már nincs hely az intenzív terápián, a kórházba kerülõ betegek 98%-a beoltatlan

Beteltek az eddig kialakított helyek a koronavírusos betegek számára a temesvári „Victor Babeş” Fertőzőkórházban, ezért 23 újabb ággyal kellett kiegészíteni a keretet – jelentette be a kórház vezetősége. Az új ágyak a koronavírusos betegek számára az egység fertőzőosztályán találhatók. Összesen 99 ágy áll rendelkezésre, ebből hétfőn 81 volt foglalt – írja az Adevarul.

Az elmúlt napokban gyakorlatilag robbanásszerűen nőtt a betegek száma, és egyre több a súlyos eset, akik extra oxigént igényelnek – számolt be a helyzetről a kórház igazgatója. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elhanyagoljuk az akut patológiájú betegeket vagy a daganatos betegeket sem” – szögezte le Cristian Oancea. A „Victor Babeş” menedzsere szerint a jövőre tekintettel – az esetek alakulásától függően – fontolóra veszik a terápia előtti részleg létrehozását a súlyos és nagyon súlyos COVID 19-betegek számára.

Hírdetés

Az orvos megismételte: a negyedik hullám a beoltatlanok hulláma, ezt tapasztalják ők is a helyszínen: a mérsékelt vagy súlyos betegséggel kórházba kerülők közel 98 százaléka nem kapott védőoltást. Az a néhány kórházba került beteg, akik korábban megkapta az oltás mindkét dózisát, közepesen súlyos eset, és náluk általában egy társbetegség okozza, hogy alacsonyabb immunitással rendelkeznek. Ugyanakkor sok fiatal COVID-betegünk van, akik „természetesen oltatlanok” – mondta Cristian Oancea.

Virgil Musta orvos, a kórház fertőzőosztályának vezetője is megerősítette a Digi24-nek, hogy a kórházba szállítottak 98%-a nincs beoltva a COVID-19 ellen.

„Az intenzív osztályok nagyrészt maximális kapacitással dolgoznak, és valószínűleg még mindig a hullám emelkedő lejtőjén vagyunk, ami azt jelenti, hogy a betegek száma tovább fog növekedni” – mondta Musta, aki szerint Temes megyében már nincs hely a koronavírusos betegeknek fenntartott intenzív terápiás osztályokon. (adevarul, ziare.com)

Illusztráció: MTI/Komka Péter


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »