Tel-Avivban egész alakos szobrot állítottak Binjámin Netanjáhunak, egy héttel a parlamenti választások előtt

Tel-Avivban egész alakos szobrot állítottak Binjámin Netanjáhunak, egy héttel a parlamenti választások előtt

Izraelben egy hét múlva tartják az immár másodszor megismételt parlamenti választásokat. A korábbi két választások eredményeként mindig patthelyzet alakult ki a Binjámin Netanjáhu vezette Likud és a vele koalícióra lépni hajlandó kisebb pártok, illetve a Beni Ganz irányította Kék és Fehér pártszövetség között. Binjámin Netanjáhut a mostani, a harmadik megmérettetés előtt nem csak a nagyvilág ismert politikusai támogatják a Jeruzsálemben teendő tisztelgő látogatással, hanem egy izraeli képzőművész is, aki a zsidó nemzet történelmi színházáról elnevezett Hábimá téren ma reggel felállította a békegalamb miniszterelnök egész alakos szobrát – írja a Má’áriv izraeli napilap.

Tel-Avivban, a Hábimá téren mindössze egy héttel az izraeli parlamenti választások előtt a tisztelői ma reggel egész alakos szobrot állítottak Binjámin Netanjáhu hivatalban levő miniszterelnöknek. Ez a gesztus azért is furcsa, mert a zsidóknál nem szokás szobrot állítani, közteret elnevezni még élő zsidóról. Igaz, hosszúra nyúló miniszterelnöksége idején a ma reggeli már a második eset arra, hogy Bibit szoborállítással lepik meg politikai támogatói: 2016 decemberében, ugyancsak Tel-Avivban, a Jichák Rabin téren emeltek neki aranyozott szobrot.

Hírdetés

A 2016-ban, a Jichák Rabin téren emelt állószoborral ellentétben a Hábimá Színház előtti téren ma reggel felállított mű a kiérdemesült Bibit guggoló helyzetben jeleníti meg, méghozzá Ádám-kosztümben. A reggeli órákban munkába tartó tel-aviviaknak annyira megtetszett a legújabb Bibi-szobor, hogy sokan még fényképeszkedtek is mellette, előtte.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »