Tavaszi bált rendeztek fogyatékkal élők számára Felsőboldogfalván

Tavaszi bált rendeztek fogyatékkal élők számára Felsőboldogfalván

Hatodik alkalommal tartottak tavaszi bált fogyatékkal élők számára a Hargita megyei felsőboldogfalvi Művelődési Házban április 30-án. Lőrincz Géza, a Soha Ne Add Fel Egyesület elnöke, a bál szervezője a Gyulafehérvári Caritasnak elmondta, valamivel több mint száz vendégre számítottak, végül közel százötvenen vettek részt az eseményen.

A rendezvény célja az volt, hogy a fogyatékkal élő emberek és családtagjaik oldott módon tudjanak egy kicsit örülni az életnek és egymásnak.

Soha Ne Add Fel Egyesület és a Gyulafehérvári Caritas 13 évvel ezelőtt közösen indították el az Őrangyal programot, ami a mozgássérültek és fogyatékkal élők közös találkozója volt az egészséges emberekkel. A rendszeresen megszervezett program időközben önállósodott, de az egyesület és a karitász partneri viszonya megmaradt. A bálon a Gyulafehérvári Caritas idősprogramjának résztvevői is besegítettek főzéssel, terítéssel és szerepléssel. A szépkorú mentálhigiénés csoport tagjai megfogalmazták: hálásnak kell lennünk azért, amink van.

A bálra nemcsak Udvarhelyszékről, de Csíkszékről, Marosszékről, valamint Nagyvárad környékéről is érkeztek. A szervezésben és a helyszínre utaztatásban a következő civil szervezetek vállaltak részt, ezúton is szeretnék kifejezni hálájukat a szervezők: HIFA Románia, Hargita Megyei Sérültek Egyesülete, Szent Gellért Alapítvány, Ügyes Kezek Alapítvány.

Hírdetés

A kulturális műsor este 8 órakor vette kezdetét. A megnyitó után a csíkszeredai Puha Dorel látássérült zenélt szaxofonon, majd Pitó Zsolt lelkipásztor vezetett áhítatot. Levetítették továbbá Lázár Ervin Virágszemű meséjének színpadi adaptációját, amit a Bice-bóca KíSérŐ színjátszó csoport adott elő. A mesét Borbély Levente biblioterapeuta írta át színdarabnak, és Bajcsi Kinga óvónő, pszichológus segítségével tanították be a gyerekeknek.

Ezt követően a karitász udvarhelyszéki idősprogramjába becsatlakozó szépkorúak a Hófehérke másként című szatirikus előadása nevettette meg az egybegyűlteket, de ami fontosabb, hogy megmutatták: bottal, görnyedt háttal is mennyi mindenre képesek az emberek. Az előadások annyira meghatották Bíró András meghívott támogatót, a Panos Pékség társtulajdonosát, hogy néhány gondolat erejéig ő is köszöntötte az közönséget.

Ezek után következett a hajnalig tartó zenés mulatság, amihez a talp alá valót László Zoltán és felesége, László Gizella biztosította. Természetesen a hatodik tavaszi bál nem jöhetett volna létre támogatók nélkül, akiknek a szervezők hálásak.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Caritas / Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »