Tanulmány a gazdasági válság hatásairól

Tanulmány a gazdasági válság hatásairól

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Baross Alapítvány egy széleskörű konzultációt indított a vállalkozók között a jelenlegi gazdasági válság okozta hatások felmérése, a problémák azonosítása és a megoldások keresése érdekében. A konzultáció és a felmérés lezárult, s minderről elkészült egy tanulmány is.

2022. február 24-én a szomszédunkban kitört a háború. A háborúnak és a különféle szankcióknak számos negatív gazdasági következménye lett az Európai Unióra nézve, ezen belül is főként a közép- és kelet-európai országokra. A háború következtében nagyrészt megszűnt az Ukrajnával való export-import kereskedelem, Oroszország esetében pedig a szankciók hatására következett be hasonló probléma.

Hírdetés

A szlovák kormány több óvintézkedés és támogatási csomag létrehozásában is érdekelt volt a kis- és középvállalkozások számára, ám a támogatás mértéke, a támogatási csomagok fenntartási ideje és átláthatatlanságuk miatt hatékonyságuk mindeddig megkérdőjelezhető.

Az ennek céljából készült kutatás a háború és a szankciók vállalkozókra gyakorolt gazdasági hatásait vizsgálja. A tanulmány elérhető a következő linken.

(Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »