Támogatja a férfiak ’40 jobbikos programot a Nyugdíjas Parlament elnöke

Támogatja a férfiak ’40 jobbikos programot a Nyugdíjas Parlament elnöke

Az Alfahír podcast műsorában Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke a Jobbik mindkét népszavazási kezdeményezését pozitívan értékelte. Egyik, hogy a negyven ledolgozott év után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak, a másik pedig a szülők támogatására fordítható jövedelemadó-visszatérítés. Ennek lényege, hogy a személyi jövedelemadó (szja) 10 százalékát a nyugdíjas szülőknek lehetne átutalni.

Karácsony Mihály szerint mivel a férfiak 40 programot kétszer is elkaszálta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ezért szerinte nem érdemes harmadszor is ugyanabban a formában benyújtani, hanem kiegészítve, az előző javaslatokat “meghaladva” kell az NVB elé terjeszteni.

Ha látjuk, hogy mivel érvelt az NVB és azt meghaladjuk, akkor én szívesen felvállalom, mert egyetértek vele

– mondta Karácsony Mihály.

Hírdetés

A Jobbik másik kezdeményezése a szülők támogatására fordítható jövedelemadó-visszatérítés. Ennek lényege, hogy a befizetett személyi jövedelemadó (szja) 10 százaléka felett mindenki úgy rendelkezhessen, hogy azt egyenesen szüleinek utalják ki.

A Nyugdíjas Parlament elnöke ezt a jobbikos népszavazási kezdeményezést is támogatja, de felidézte, hogy korábban 1 százalékos formában korábban ezt ő is benyújtotta de különféle formai és egyéb okokra hivatkozva az NVB azt is visszadobta.

A beszélgetés ezen része 20:32-nél kezdődik.

Az NVB három éven belül, 16 alkalommal söpörte le az asztalról a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló népszavazási kezdeményezéseket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »