Támogatási rendszert fogadott el Nyitra megye a települések számára

Támogatási rendszert fogadott el Nyitra megye a települések számára

Támogatási rendszert fogadott el Nyitra megye a települések számára Mészáros Richárd2023. 03. 27., h – 16:02

Nyitra megye önkormányzata anyagi támogatást nyújt a területén levő településeknek, a képviselő-testület a márciusi ülésén fogadta el az erről szóló általános érvényű rendeletet.

Hírdetés

 Az előterjesztés szerint a támogatás célja a vidék elnéptelenedésének megakadályozása. „Fontos a stabil vidéki közeg kialakítása. Főleg a jelenlegi helyzetben, amikor jelentősen nőnek a községek energiaköltségei, a megye fontosnak tartja az anyagi támogatásukat” – olvasható az előterjesztés indoklásában.

Branislav Becík megyeelnök elmondta, a faluk maximum 5000 euró támogatást kérhetnek, az általános érvényű rendelet szerint húszféle területen használható fel a dotáció, például útfelújításra, térfigyelő kamerarendszer kiépítésére, játszóterekre, hulladékgazdálkodásra, szociális szolgáltatásokra.

Az önkormányzat várja a települések visszajelzéseit is. „Szeretnénk, ha ezzel a támogatási rendszerrel a lentről érkező igényeket elégíthetnénk ki, várjuk a hozzászólásokat. Fontos a kistelepülések támogatása is, mert a feltételek miatt nemegyszer kimaradnak különféle támogatásokból, pedig nekik lenne rá a legnagyobb szükségük” – tette hozzá Becík.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »