Tabudöntés

Pogi ismét ledönt egy ballib mítoszt:

Az egyik legtévesebb ballib mítosz: a független nemzeti bank tana.

A független jegybank azt jelenti, a pénzkibocsátási politika nem függ az adott ország népétől, annak vezetésétől. Viszont nagyon is függ a nemzetközi bankvilágtól.

Liberálisul az számít független jegybanknak, mely csakis a nemzetközi fináncoligarchiától függ, de attól nagyon. Gyakorlatilag a mai bankrendszer azt jelenti: minden bank alá van rendelve az USA jegybankjának, az pedig a bank mögött álló magánérdekeknek. Még Oroszország se volt képes ettől megszabadulni, az Orosz Nemzeti Bank máig függő viszonyban áll a FED-del, s ezen a mostani háború se változtatott.

Hírdetés

Ebből a függőségből eddig egyetlen bank tudott kiszabadulni: a kínai nemzeti bank, hivatalos nevén Kínai Népi Bank. A kínai titok kulcsa: olyan mértékben van eladósodva Amerika Kína felé, olyan sok amerikai dollár van kínai kézben, hogy a FED immár képtelen kontrollálni a kínai bankrendszert.

A hatalmi mechanizmus lényege: pár globálkulák dönti el az árfolyamokat és a nemzetközi pénzügyi politika alapelveit. Itt ne tessék most Sorosra gondolni, mert ezekhez a globálkulákokhoz képest Soros is csak egy apró halacska. S aki nem tartja be az utasításokat, azt tönkreteszik a nemzetközi bankrendszer által irányított hitelminősítő cégek – ehhez elég 72 óra.

Pogátsa itt udvariasan, de határozottan bemutatja: nem igaz a nagy liberális mítosz.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »