Szünnap liberális amerikai egyetemeken, hogy a diákok kisírhassák magukat

Szünnap liberális amerikai egyetemeken, hogy a diákok kisírhassák magukat

A Hillary Clinton vereségébe belebetegedett diákok számára több amerikai egyetem liberális oktatója szabadnapot adott, hogy a hallgatók túltehessék magukat a traumán.

„Tegnap éjjel a hányásig bőgtem. Még arra sem emlékszem, hogy el tudtam volna aludni” – panaszolta az interneten Brittany Schaubhut, hozzátéve: reggel bedagadt szemekkel virradt rá a nap, és úgy érezte, szerdán nincs lelki ereje szembenézni azzal az országgal, amely Donald Trumpot hozta ki győztesnek.

A los angelesi egyetemista egyike azon amerikai diákok tömegeinek, akik valósággal belebetegedtek Hillary Clinton vereségébe. Ezzel szembesülve több felsőoktatási intézmény liberális oktatója gyásznapot hirdetett, és bejelentette: szerdára szabadnapot rendel el, hogy mindenkinek legyen módja túltenni magát a megrázkódtatáson.

Hírdetés

„Mivel a tegnap esti választás sok diákot érzelmileg megviselt, lemondom a mai órámat, és a tesztírást péntekre halasztom. Nem kérdés, az ez esemény megváltoztatta az életünket. Talán történelmünk legtragikusabb fejleménye. Úgy hiszem, sokaknak idő kell, hogy a megosztó kampány után feldolgozza a történteket. Az óráimon sohasem politizálok, és egyik diákomat sem a pártállása alapján ítélem meg – ez nem a feladatom, és demokráciában élünk –, de azt gondolom, többen sokkos állapotban vagyunk, és ilyen előzmények után nem volna méltányos tesztet íratni” – közölte egyikük.

Egy másik oktató arról értesítette hallgatóit, hogy nemcsak a tervezett győzelmi pizzázás, hanem a szerdai óra is elmarad, társa pedig arra kérte a diákokat, hogy ne az egyetemre menjenek, hanem keressék fel és vigasztalják meg valamely rokonukat, barátjukat, aki maga alatt van Trump győzelme miatt.

A jezsuták által működtetett chicagói Loyola Egyetemen a diákok nem várták meg, hogy tanáraik lépjenek: több mint háromszázan írták alá azt a petíciót, amely kéri, hogy a szerda legyen szabadnap.

Történik mindez az Úr 2016. esztendejében, a demokrácia, a tolerancia és az épelméjűség legnagyobb dicsőségére.


Forrás:valasz.hu
Tovább a cikkre »