Szükség van a közép-európai népek összefogására

Szükség van a közép-európai népek összefogására

Aki templomot épít és újít fel, az a jövőre gondol; Közép-Európa jövője a kereszténység, szükség van az itt élő népek összefogására – mondta Nacsa Lőrinc miniszteri biztos a felújított ipolyfödémesi templomban tartott hálaadó szentmisén.

A Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztos kifejtette,

A magyar kormány támogatásával az elmúlt 12 évben több mint 3 ezer Kárpát-medencei templom újult meg, és több mint 250 új templom épült. “Ezek óriási számok. Aki templomot épít és újít fel, az a jövőre gondol” – fogalmazott.

A kereszténydemokrata politikus szerint Közép-Európa jövője a kereszténység, erre kell az itt élő népeknek fókuszálniuk; és mindennap tenni kell érte, mert támadják a hit, a család, a munka, a biztonság és a béke értékeit.

Hírdetés

“Megpróbálják kitörölni a mindennapokból az Istent. Pedig a templom iránytű, figyelmeztet bennünket, merre van az előre, miért kell megőrizni a keresztény értékeket, és miért kell a béke hangján szólni” – fogalmazott.

Nacsa Lőrinc megjegyezte, az ipolyfödémesi templom felújítása, a tompai templomfejlesztés, vagy a hamarosan befejeződő ipolyhídvégi Ipoly-híd építése is azt szolgálja, hogy “a közép-európai népek összefoghassanak, és együtt tudjanak a keresztény értékek megőrzésén munkálkodni”.

A miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy a felvidéki magyarok ezután is számíthatnak a magyar kormány támogatására.

(MTI)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »