Szövetség: Budaj vállalja a felelősséget a vereknyei hulladéklerakó felszámolásának leállásáért

Szövetség: Budaj vállalja a felelősséget a vereknyei hulladéklerakó felszámolásának leállásáért

Szövetség: Budaj vállalja a felelősséget a vereknyei hulladéklerakó felszámolásának leállásáért Mészáros Richárd2023. 02. 07., k – 11:36

A Szövetség szerint Ján Budaj (OĽaNO) ügyvezető környezetvédelmi miniszter felelős azért, hogy nem számolták fel a vereknyei veszélyeshulladék-lerakót.

Hírdetés

Sólymos László, a korábbi hidas környezetvédelmi miniszter, aki ma a Szövetség Országos Tanácsának elnöke a párt keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, Budaj tétlensége miatt leállt a vereknyei lerakó felszámolása. Emlékeztetett, az előző kormány idején, az ő hivatali idejében megfelelően előkészítették az óriási mennyiségű veszélyes hulladékot tartalmazó lerakó szanációját.

Sólymos elmondta, a folyamat ott állt meg, hogy a környezetvédelmi tárca mostani vezetése nem fizetett ki néhány tízezer eurót a lerakó által érintett telkek tulajdonosainak, hogy az állam kisajátítsa a szanációs munkákhoz szükséges ingatlanokat. Emiatt a felszámolási munkálatokra kiadott az építkezési engedély a hatályát vesztette.

Sólymos arra szólította fel Budajt, álljon ki a Csallóköz azon lakói elé, akiknek az ivóvizét a lerakó fenyegeti, és vállalja a felelősséget.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »