Szót kért Schumacher megmentője öt évvel a baleset után

Szót kért Schumacher megmentője öt évvel a baleset után

Január 3-án lesz 50 éves a Forma-1 történetének legnagyobb alakja, a hétszeres egyéni világbajnok német Michael Schumacher. Ehhez kapcsolódóan Németország egy héten át ünnepelni fog (hasonlóan a Ferrari maranellói múzeuma is kiállítást nyit), ám emlékezik is, szombaton volt ugyanis öt esztendeje annak, hogy súlyos fejsérülést szenvedett sízés közben Méribelben, a Francia-Alpokban. Ismert, a pályáról letérve egy kőbe ütötte a fejét, azóta éber kómában van, kevesen látogathatják, és ezen emberek sem szivárogtatnak ki semmilyen információt a legenda állapotáról.

A német Focus magazinnak azonban most megszólalt a mentését vezető Stéphane Bozon, aki szerint
nagyon kevés kellett volna ahhoz, hogy a legenda esése ne legyen ennyire peches.
A lapnak részletesen beszámolt arról, hogyan történtek az események azon a bizonyos napon, és állítja,
akkor is útnak indítják a mentőhelikoptert, ha nem ennyire fontos személy szenvedett volna balesetet.

Hírdetés

Szerencsétlen volt a helyzet, mivel a helikopternek egy, a sípályán kívüli helyet kellett megközelítenie, ám mivel a síszezon közepén voltak, olajozottan ment a mentés.
Bozon látva azt a követ, amive Schumacher a léceivel beakadt, és látva azt is, amelyikbe a fejét beverte, úgy véli, egy kis havazás vagy több hó mellett az egész tragédia be sem következik:
nagyon

kevés hó tette láthatatlanná a sziklákat,

emiatt akadt be a léc.

A Blikknek nyilatkozó orvosszakértő, Kóczán István egyébként úgy véli, minél tovább tart az eszméletlen állapot, annál kisebb az esély a felépülésre, szerinte tehát arra, hogy Schumacher valaha például lábra áll, folyamatosan csökken az esély. „Úgy gondolom, komolyabb javulás már nem lesz az állapotában” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »