Szoros meccs – Inkább autómentes Lánchidat szeretnének az emberek

A Budapesti Lakógyűlés vége előtt egy héttel napvilágot látott a Totalcar autós portál által megrendelt Pulzus Kutató-gyorsfelmérés, amely azt tudakolta az emberektől, milyen forgalmi rendet tartana ideálisnak a Lánchíd felújítását követően. Ismert, az átmeneti forgalmi rend szerint a buszok, a taxik és a kétkerekű járművek hajthatnak át az első budapesti Duna-hídon, ám a végső rend kialakításához a Fővárosi Önkormányzat a budapestiek véleményét kéri a Lakógyűlésen keresztül.

Az eredmény azt mutatja, a válaszadók nagyon megosztottak a kérdésben, az országos kutatás szerint „enyhén az autómentesség felé billen a mérleg”, Budapesten döntetlenhez közeli az eredmény, 48:46 százalék az autómentesítés javára. A válaszadók 46 százaléka országszerte a mostani megoldás megtartása mellett van, 37 százalékuk viszont visszaengedné az autóforgalmat a hídra. 17 százalékuk tartózkodik.

Hírdetés

A kutatásból még az is kiviláglik, a nők 44 százaléka szerint a jelenlegi helyzet jó, a férfiak 49 százaléka osztja ezt a véleményt.

Korosztályi bontás is készült: az ideiglenes forgalmi rend támogatói inkább a fiatalabbak. Végzettség szerinti bontás is rendelkezésre áll: a diplomások körében a többség, tízből hat meghagyná az autómentességet, a tanulatlanabbak között egyenlőhöz közeli az eredmény.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »