Szomorúság, bánat stb.: leállt a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp

Nem működik a Facebook, az Instagram és a Messenger, de még a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sem. A probléma nagy valószínűséggel nem csak Magyarországot érinti, globális jelenség lehet.

A DailyMail információi szerint magyar idő szerint néhány perccel 18 óra előtt állt le az összes szolgáltatás, szerverhibára hivatkozva. A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában van, megosztott infrastruktúrán működtetik őket, így egy esetleges szerverhiba mindre kihat.

A Facebooknak ritkán vannak hasonló kihagyásai, a Mark Zuckerberg vezette cég ráadásul szinte sosem árulja el az okát. Legutóbb 2019-ben álltak le a Facebook szolgáltatásai több mint egy órára, akkor egy rutinellenőrzés számlájára írták.

Most se történt másként. Andy Stones, a Facebook kommunikációs munkatársa Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy tudnak a problémáról, ami néhány embernél fellépett, és már dolgoznak azon, hogy minél előbb visszaálljon a rendszer:

We’re aware that some people are having trouble accessing our apps and products. We’re working to get things back to normal as quickly as possible, and we apologize for any inconvenience.

Hírdetés

— Andy Stone (@andymstone) October 4, 2021

Nem alakul jól a közösségimédia-óriás hete. Tegnap a CBS 60 Minutes című műsorában Frances Haugen, a vállalat visszaélések feltárásáért felelős munkatársa azt állította, hogy a cég tisztában van azzal, hogy az oldalaikat gyűlöletkeltésre és álhírek terjesztésére is használják, ám a Facebook inkább elrejtené ezekről a bizonyítékokat.

A történtekről Haugen egy több ezer oldalas belső dokumentum-sorozatot nyújtott át a Wall Street Journal szerkesztőségének és egy szabályozótestületnek. Kedden állhat a szenátus albizottsága elé, hogy mindenről tanúskodjon.

A vádakat visszautasította a Facebook, ám addigra már a cég részvényei öt százalékot estek, ami az idei legrosszabb teljesítménye.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »