Szombatra nagy esők jönnek – mutatjuk, hogy hol lesznek a legnagyobb zuhék

Szombatra nagy esők jönnek – mutatjuk, hogy hol lesznek a legnagyobb zuhék

Szombaton nyugaton már reggel is szükség lehet az esernyőkre, és napközben is elsősorban a Dunántúlon kell szórványos záporokra, helyenként zivatarokra készülni.

Keleten száraz idő várható, fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A keleties szél néhol élénk lehet. A legmelegebb órákban 28-35 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben – írta az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt, felhőszakadás miatt pedig három nyugati megyére (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala) tartanak érvényben elsőfokú figyelmeztetést.

Hírdetés

Hőség miatt szintén figyelmeztetés van életben szombatra három keleti megyére (Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar).

Vasárnap az Időkép előrejelzése szerint a napos-gomolyfelhős idő mellett elszórtan, elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint északon és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon néhol megélénkülhet a délkeleti szél. Délután 27-34 fokot várható.

Hétfőn is elszórt záporok, zivatarok tarkíthatják időjárásunkat. A legtöbb csapadék a Dunántúlon hullhat. A keleti, délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések. Meleg marad az idő, 27-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »