Szlovéniában is terjeszkedhet az OTP

Az OTP Bank megkapta a Nova KBM szlovén pénzintézet megvásárlásának lezárásához szükséges utolsó engedélyt a helyi versenyvédelmi hatóságtól – közölte a magyar bankcsoport az MTI-vel szerdán.

Hírdetés

A közleményben felidézték, hogy az OTP Bank 2019-ben lépett be a szlovén bankpiacra az SKB megvásárlásával.
   
Az ügylet lezárását követően megkezdik az SKB és a Nova KBM egyesítését, amelynek eredményeként betét- és hitelállomány alapján Szlovénia legnagyobb bankja jön létre, és az OTP Bank a régió ötödik országában válik piacvezetővé – írták.
   
Arra is kitértek, hogy az OTP Ljubljana központjában egy régóta elhanyagolt területen szállodát, lakásokat, bérirodát és bevásárlóközpontot tervez építeni; az Emonika néven ismert ingatlanfejlesztési projekt tervei már a Természetvédelmi Minisztérium engedélyére várnak – emlékeztettek.
   
A szlovén pénzintézet több mint 10 milliárd euróval növeli majd az OTP Csoport mérlegfőösszegét, amely tavaly szeptemberi adatok szerint meghaladta a 80 milliárd eurót.
   
A bankcsoport jelenleg 11 országban van jelen, a folyamatban lévő üzbegisztáni pénzintézet megvásárlását követően ez a szám 12-re emelkedik – jelezték a közleményben.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »