Szlovákiában jelenleg 19 járás fekete besorolású

Szlovákiában jelenleg 19 járás fekete besorolású

Jelenleg Szlovákia 19 járása fekete besorolású.

A Simonyi (Partizánske), a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), a Galántai (Galanta), a Szinnai (Snina), a Nyitrai (Nitra), a Vágsellyei (Šaľa), az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce), a Nagyrőcei (Revúca), a Rozsnyói (Rožňava), a Báni (Bánovce nad Bebravou), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Galgóci (Hlohovec), a Pöstyéni (Piešťany), a Nagyszombati (Trnava), a Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom), a Gyetvai (Detva), az Illavai (Ilava), a Turócszentmártoni (Martin) és a Zólyomi (Zvolen) járásban a legmagasabb, negyedfokú a COVID-19 betegség terjedésének kockázata.

Harmadfokú, bordó riasztás érvényes a legtöbb járásban, köztük az öt pozsonyi (Bratislava) járásban, a négy kassai (Košice) járásban, továbbá a Kassa-vidéki (Košice-okolie), Komáromi (Komárno), Lévai (Levice), Nagymihályi (Michalovce), Érsekújvári (Nové Zámky), Rimaszombati (Rimavská Sobota), Szenci (Senec), Tőketerebesi (Trebišov) és Nagykürtösi (Veľký Krtíš) járásban is.

Hírdetés

Tíz járásban másodfokú, piros riasztás van érvényben. A déli járások közül egyedül a Losonci (Lučenec) tartozik ebbe a kategóriába.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a COVID automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »