Szlovákiában is erősödik az Orlen jelenléte

Szlovákiában is erősödik az Orlen jelenléte

A lengyel Orlen-csoport évek óta jelen van az üzemanyagpiacon, s jelenléte a Slovnaft töltőállomásainak átvételével tovább erősödik, a negyedik legnagyobb piaci szereplővé vált a régióban.

Az Orlen egy lengyel olajfinomító és benzin-kiskereskedő társaság, jelentős, európai tőzsdén jegyzett cég, amely kiemelkedő tevékenységet folytat Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Németországban, a balti államokban, valamint Kanadában is.

A PKN Orlen Közép- és Kelet-Európa negyedik legnagyobb vállalata, és olyan globális ranglistákon szerepel, mint a Fortune Global 500, a Platts top 250 és a Thompson Reuters top 100. A vállalat ügyvezetője 2018 óta Daniel Obajtek.

Hírdetés

Az értékesítési hálózat hatékony bővítésének eredményeként nemcsak Lengyelországban, hanem a kelet-közép-európai régióban is biztosítják az üzemanyag- és energiaellátás biztonságát. A magyarországi vásárlók tavaly december elejétől tankolhatnak ORLEN márkanévvel ellátott benzinkutakon, a konszern 79 magyarországi állomás tulajdonosa lett.
A MOL-csoporttal kötött megállapodás értelmében az ORLEN-csoport végső soron 143 magyarországi állomást vesz át 2024 közepéig.

Az Orlen versenyképes árakat ígér, valamint azt, hogy a konkurenciához képest jóval olcsóbban tankolhatunk majd. Az ORLEN márka hat európai országban lesz jelen.
A szlovák és a magyar piacokra irányuló terjeszkedés kulcsfontosságú lépést jelent az Orlen-csoport számára európai kiskereskedelmi hálózatának bővítésében. 2030-ig a vállalat 3500 Orlen márkanéven működő töltőállomás üzemeltetését tervezi, a célkitűzések alapján a külföldi töltőállomások teljes értékesítési hálózatban elért részesedése pedig várhatóan 37 százalékról 45 százalékra emelkedik majd – olvasható egy közleményükben.

(NZS/Felvidék.ma/Markíza TV)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »