Szlovákia újszerű technológiákkal kíván bemutatkozni a Dubaji Világkiállításon

Szlovákia újszerű technológiákkal kíván bemutatkozni a Dubaji Világkiállításon

Szlovákia is már javában készül a Dubajban megrendezésre kerülő Expóra. Richard Sulík gazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az ország számára ez egyedülálló alkalom lesz a bemutatkozásra és egy komoly lehetőség arra, hogy Szlovákiát modern tekintetben mutassák be.

A tárcavezető elmondta, hogy az országban számos olyan cég működik, amelyek egyedi, eredeti termékeket gyártanak, illetve állítanak elő, és különleges technológiákat alkalmaznak.

Miroslava Valovičová, a világkiállítás szlovákiai biztosa kifejtette, hogy a szlovákiai vállalkozók és kiállítók részéről rendkívüli az érdeklődés a világkiállításon való részvétel iránt. Eddig mintegy 250 jelentkezést regisztráltak, amelyek közül egy szakemberekből álló bizottság választja ki az arra legérdemesebbeket. A kiállítás és bemutatkozás lehetőségét főleg az innovatív cégeknek és projekteknek fogják biztosítani.

„Nem kis dolog, hogy hat hónapon keresztül bemutatkozhatnak az egész világ előtt” – tette hozzá Miroslava Valovičová.

Hírdetés

A szlovák kormány az ország hivatalos felkészülését a Dubaji Expóra múlt év októberének elején indította be. A világkiállításon való részvételre 6,5 millió eurós összeget hagytak jóvá.

A Dubaji Expót eredetileg 2020 október 20-tól 2021 április 10-ig akarták megrendezni. A COVID-19 világjárvány miatt a szervezők egy évvel elhalasztották az eseményt, így hivatalosan 2021 október 1-jén nyitják meg és 2022 március 31-ig tart majd.

A Dubaji Expo úgynevezett nagy világkiállítás, amely 6 hónapig tart és csak minden öt évben egyszer rendezik meg. Eddig 192 ország jelezte részvételét és a rendezők 25 millió látogatóra számítanak.

(BM/Felvidék.ma/webnoviny.sk)  


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »