Szlovák tornagyőzelem az Australian Openen

Szlovák tornagyőzelem az Australian Openen

A 16 esztendős szlovák Renáta Jamrichová győzelmével zárult az Australian Open junior női egyese, miután az év első Grand Slam tornáján a szlovák tehetség legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Emerson Jones-t. A szlovák tehetség ezzel második Grand Slam sikerét aratta, miután korábban párosban is megnyerte már az Australian Opent.

Szlovák tornagyőzelemmel zárult az Australian Open junior női egyese, miután Jan Matuš edző tanítványa az első helyen kiemelt Renáta Jamrichová két szettben diadalmaskodott a fináléban és a hazai pályán versenyző Emerson Jones-t győzte le. A 16 esztendős szlovák tehetség ezzel a harmadik szlovák női teniszező lett, aki Grand Slam tornát nyert a juniorok között. Korábban Tereza Mihalíková is megnyerte az Australian Opent 2015-ben, míg 2007-ben Kristína Kučová a US Openen nem talált legyőzőre.

A szlovák tehetség számára nem indult jól a melbourne-i finálé, ugyanis az első játszmában már 4-1-es hátrányban is volt, de nagy hajrával fordítani tudott és sorozatban négy játékot megnyerve 6-4-re fordított és megnyerte az első szettet. Jamrichová a második szettben végig kontrollálta a találkozót és háromszor is elvette ausztrál ellenfele adogatását és nagy fölénnyel 6-1-re megnyerte a második játszmát és a találkozót is.

„Nagyon boldog vagyok, egész héten a legjobb teniszemet nyújtottam. Idegesen kezdtem a döntőt, amit az okozott, hogy egy hazai játékos ellen játszottam a Rod Laver Arénában. De aztán azt mondtam magamnak, hogy muszáj minden pontot élvezzek a pályán. Ettől a pillanattól kezdve kiválóan játszottam, és megnyertem a döntőt.” – idézi Jamrichovát a torna hivatalos honlapja.

Hírdetés

A szlovák tehetség elismerte gyerekkorában nagy példaképe a svájci Roger Federer volt, aki hat alkalommal is diadalmaskodott az Australian Openen férfi egyesben.

„Roger nagy inspiráció volt számomra. Egyszer szeretnék ugyanazon a szinten játszani. Nehéz lesz elérni, amit elért, de legalább ma azon a pályán játszottam, ahol a legnagyobb sikereit érte el.” – mondta a 16 esztendős fiatal szlovák tehetség.

 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »