Szívcsakra-áramlásos városvezetés

Szívcsakra-áramlásos városvezetés

Vajon van-e a klasszikus értelemben vett városvezetésnek spirituális ellenpólusa? Vagy esetleg az lehet a háttérben, hogy van itt egy végtelenük aljas, ámde okos ember, aki ostobának akar tűnni, ezért ostoba tanácsadókkal veszi körül magát? Mert ugye, akkor mindenki legnagyobb megelégedésére a kijelentéseinek borítékolhatóan a 100%-a merő ostobaság lesz.  ***

„Nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna”.

– kommentálta Karácsony Gergely azt a videót, amelyen buszsávban közlekedik, majd hozzátette:

„Nagyon ritkán vezetek szolgálati autót, gyakorlatilag soha”.

Ne ragadjunk le annál az egyszerű ténynél, miszerint a „nagyon ritkán” nem szinonimája annak, hogy „soha”!

Inkább vigyázó szemeinket vessük a multidimenzionális térre, ahol olyan egyszerű, hétköznapi csodák is megtörténhetnek, hogy Budapest első (egyesek szerint utolsó) embere alfa-tudatállapotban átszáguld a belvároson.

Erről az első olvasatra képtelennek tűnő dologról egyik ismerősöm jutott eszembe, aki rendhagyó módon legényanyaként nevelte kislányát, akit a szülőanyja kéthetente vitt el láthatásra, s az egyik ilyen hétvége után kiderült, hogy az anyuka(?), akinek máskülönben a hátsó fele kivolt a gatyából, arra költött ötezer forintot, hogy a szerinte disszonáns hullámokat árasztó gyerekéről a Blaha aluljárójában aurafotót készíttessen.

***

Persze Karácsony esete ennél jóval egyszerűbb. Ő bérlet és halál ura Pest-Budán, de olyannyira, hogy saját tulajdonúnak tekintett tömegközlekedési eszközein még azt is bemondatja a hangosba, hogy a kormány cserbenhagyta a fővárost.

S ahogyan régebben láttuk, a liberális újságírók által készítendő kampányfotók kedvéért tartott kerékpárjával még a piroson is képes átkerekezni. (Aztán meg csodálkozik, hogy STOP, KARÁCSONY!)

Ám amíg a tőle idézett második mondat teljességgel értelmetlen, addig az első citátum sokat sejtetően tárja elénk a főpolgármester viszonyulását a látható és láthatatlan világhoz, miközben ő maga olyan szótlanul kemény, mint a vídia. De hát ugye, ahogy a mondás tartja, ha Cseh Katalin locsog, akkor Karácsony Gergely kopog.

Na, jó, azért legalább mi ne mentsük a menthetetlent! Az értelem éterében a logika habkönnyű pillangószárnyán repkedve könnyen rájöhetünk arra, hogy az ember máskülönben sosem emlékszik azon cselekedeteire, amiket módosult tudatállapotban követ el.

Hírdetés

***

Az a legnagyobb baj Karácsony Gergely kijelentéseivel, hogy noha teljesen úgy tűnnek, mintha valami random szöveggenerátorban készültek volna, az effajta magvas gondolatokat mindig megelőzi egy minimum félnapos városházi kuss, amikor az agytrösztök csúcsra járatják az agykerekeket.

S ha ez a maximum, ha ez a legjobb magyarázat, amit hosszas vívódás után meg tudtak szülni, akkor a baj pontosan akkora, amekkorának korábban a kormánypárt jósolta.

Ez az ember ugyanis bejelentkezett Magyarország miniszterelnökének. S mivel konzekvensen körbeszopkodták egymást, amíg mindegyikük ringben volt, bátran kijelenthetjük, hogy 1 Jakab egyenlő 1 Karácsony egyenlő 1 Dobrev egyenlő 1 Márki-Zay egyenlő 1 Gyurcsány.

Ez tehát egy úgynevezett többismerős egyenlet, ami sem ismeretlen változókat, sem bonyolult műveleteket nem tartalmaz.

Mert ugye, az már adott volna okot némi társadalmi vitára, ha tökösen azt mondja, hogy elnézést, de a város úgy be van állva, mint Gyurcsány gazda délután háromkor, szóval a buszsáv az egyetlen célravezető ilyenkor.

De nem ezt mondta, hanem jött ezzel a dimenzióvándor dumával, na meg azzal, hogy olyan ritkán vezet szolgálati autót, hogy soha. Gyakorlatilag.

Elméletileg meg már azon se csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy a hiperpasszív irányérzékelése miatt jogosítványa sincs.

***

Szaftos kis bullshit duma ez a főváros első (egyesek szerint utolsó) emberétől.

No de nem ám azért, mert buta! S a végsőkig kiállok azon véleményem mellett, hogy Karácsony Gergely okos ember. Ugyanakkor végtelenül pofátlan, hatalommániás, törtető karrierista, aki idejekorán rájött arra, hogy a felelősséget a saját válláról úgy veheti le a legkönnyebben, ha nem másokat néz hülyének, hanem saját magát nézeti ostobának.

Mert ugyan ki akarna számon kérni bármikor bármiért egy akarat nélküli bábot?

Csakhogy a „Budapest városvezetése” című hipernaturális horrorfilmben ez a báb éjszakánként életre kel…() VBT ()

Kiemelt kép: Karácsony Gergely spirituális énje – előhívott aurafotó

The post Szívcsakra-áramlásos városvezetés appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »