Szitává lőtték a Bataclanban, most magához tért

Szitává lőtték a Bataclanban, most magához tért

Csodával határos módon élte túl egy énekesnő a terrortámadást a Bataclanban. Tíz életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Felébredt a kómából az az énekesnő, akire hatszor lőttek rá a Bataclanban az Eagles Of Death Metal koncertje alatt – számolt be róla a Daily Mail. A 31 éves Laura Croix két héttel ezelőtt tért magához, azután, hogy a párizsi terrortámadás során több találat érte a mellkasát és a hasát, egy golyó pedig épp csak súrolta a szívét. Az énekesnő tíz életmentő műtéten esett keresztül, és hetekig kómában feküdt. Nemrég tért magához, az elmúlt napokban pedig már beszélni is tudott.

Laura Croix egyike azon 352 embernek, akiket megsebesítettek a november 13-ai támadás során. A más helyszínek mellett a Bataclan klubban végrehajtott terrortámadásokban összesen 130-an haltak meg.

Hírdetés

Egyelőre kórházban marad

A nő bátyja arról beszélt a Sunday Timesnak: Laurának szörnyű rémálmai vannak, és emlékszik az Allah akbart kiáltó terroristákra, amint a klubban gyilkolták az embereket. Családja reméli, hogy újra színpadra állhat még, de egyelőre kórházban kell maradnia. Felépülése akár egy évig is eltarthat.

A terrortámadások elkövetői közül legalább nyolcan már nincsenek az élők sorában, heten a párizsi merényletek során haltak meg, egy elkövetővel pedig egy későbbi akció során végeztek a terrorelhárítók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »