Szíria bárkivel együttműködne

Szíria bárkivel együttműködne

Szíria a terrorizmus elleni küzdelemben kész bármelyik országgal együttműködni, nemcsak szavakban, de tettekben is – jelentette ki hétfőn Valíd Moallem külügyminiszter.

A politikus az RT orosz állami televízió arab nyelvű adásának nyilatkozott. Hangoztatta: „Készek vagyunk tevékenységünket koordinálni bármelyik állammal, amely őszintén harcba akar szállni a terrorizmussal. Szándékuk őszinteségének bizonyítására szükséges, hogy ne nyújtsanak pénzügyi és katonai támogatást a terroristáknak.”

Hozzátette ugyanakkor, hogy a nemzetközi közösség tevékenysége eddig nem terjedt tovább üres nyilatkozatoknál. Szerinte eddig egyik, Szíriával szomszédos ország sem teljesítette az ENSZ Biztonsági Tanácsának a terrorizmus elleni küzdelem ellen hozott határozatát.

Hírdetés

Tisztességes partnernek tekintik az oroszokat

Véleménye szerint a terrorizmus feletti győzelemben érdekelt felek közötti egyeztetés hiánya odavezetett, hogy csekély hatásuk volt az Egyesült Államoknak az Iszlám Állam állásai ellen indított légicsapásainak. „Az Egyesült Államok végrehajtja a légitámadásokat, de nem számol be azok eredményeiről” – jegyezte meg Moallem. A külügyminiszter szerint az amerikai lépéseknek akkor mutatkozik meg a hatásuk, ha majd egyeztetik azokat a szíriai hadsereggel, az egyetlen erővel, amely képes a terroristákkal a szárazföldön harcolni.

A damaszkuszi diplomácia vezetője végezetül elmondta, hogy Szíria tisztességes stratégiai partnerének tekinti Oroszországot. Moszkva a nemzetközi jog keretei között tevékenykedik, tiszteletben tartja országa szuverenitását, és egyezteti lépéseit Damaszkusszal – jelentette ki Valíd Moallem.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »