Színésznőket rúg ki az amerikai zsidó filmipar, amiért ki mernek állni a palesztinok mellett

Színésznőket rúg ki az amerikai zsidó filmipar, amiért ki mernek állni a palesztinok mellett

Ezúttal Melissa Barrera mexikói színésznőt rúgták ki a készülő Sikoly-film folytatásából, miután a produkciós cég szerint a közelmúltban tett palesztinbarát közösségi médiabejegyzései antiszemiták voltak – írja a CNN nyomán az Index.

A színésznő rendszeresen tett közzé bejegyzéseket az izraeli–gázai konfliktusról. Megosztott például egy bejegyzést, amelyben rámutatott, hogy Izrael népirtást és etnikai tisztogatást követ el.

A Spyglass produkciós cég ezután közölte, hogy zéró toleranciát tanúsít az "antiszemitizmus vagy a gyűlöletkeltés bármilyen formájával szemben". Az ügyben Barrera egyelőre nem nyilatkozott.

Barrera az elmúlt hetekben megosztott bejegyzései között szerepelt a "holokauszt eszméjének elferdítése az izraeli fegyveripar fellendítése érdekében", egy másik bejegyzésben pedig azt írta, hogy Gázát "jelenleg úgy kezelik, mint egy koncentrációs tábort".

Christopher Landon – aki várhatóan a Sikoly 7 rendezője lesz – a közösségi médiában utalt a helyzetre. Az X-en megjelent bejegyzést azóta törölte, de kiemelte, hogy a színésznő elküldése nem az ő döntése volt.

Palesztinok mellett kiállni tilos

Hírdetés

Barrera elküldése azután történt, hogy Susan Sarandon színésznőt is kirúgta a hollywoodi UTA tehetségkutató ügynökség, miután felszólalt egy palesztinbarát tüntetésen.

Az eseményen készült felvételeken Sarandon arra biztatja az embereket, hogy álljanak ki a palesztinok mellett.

– Az emberek kérdezősködnek, az emberek felállnak, az emberek képezik magukat, az emberek kilépnek az agymosásból, amely gyerekkoruk óta tart – fogalmazott Sarandon, aki köszönetet mondott a zsidó közösségnek, amely kiállt mellettük.

Népirtás szemtanújának lenni

Egy másik hollywoodi ügynökség vezető személyisége, Maha Dakhil Instagram-bejegyzését a CAA kifogásolta. Az egyik írásában azt kérdezte, mi lehet szívszorítóbb annál, mint népirtás szemtanújának lenni. A bejegyzés miatt Dakhil asszonyt felmentették a mozgóképes részleg társfőnöki tisztségéből, bár ügynökként továbbra is maradhatott a vállalatnál. Egyelőre.

A Variety, valamint más szaklapok szerint a CAA egyik leghíresebb ügyfele, Tom Cruise tudatta a vállalattal, hogy támogatja Dakhilt. Cruise állítólag nemrég személyesen is kifejezte támogatását Dakhil ügye kapcsán.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »