Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kárpátaljai magyaroknak a megmaradáshoz – jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton Torontóban, a magyar közösség adománygyűjtő eseményén.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár rámutatott, hogy az egymás iránti felelősség és szolidaritás közös cél Torontóban és mindenütt a világon, a diaszpóra és a Kárpát-medencei magyarság közötti kapcsolat pedig egyre szorosabb és mélyebb az elmúlt évek munkájának köszönhetően.

Szilágyi Péter a jelen legnagyobb kihívásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, határozottan ki kell jelentenünk, hogy Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, mert hisz abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke.

Hírdetés

Az adománygyűjtés több mint gesztus, felhívja a figyelmet arra, hogy aki bajban van, annak együtt, közösen segítünk – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, éppen ezért továbbra is kiemelten támogatja a magyar iskolák, magyar szervezetek, intézmények működését.

A helyettes államtitkár egyben köszönetet mondott a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az adománygyűjtő esemény megszervezéséért.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »