Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében!

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében!

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kártápaljai magyaroknak a megmaradáshoz – jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár szombaton Torontóban, a magyar közösség adománygyűjtő eseményén.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár rámutatott, hogy az egymás iránti felelősség és szolidaritás közös cél Torontóban és mindenütt a világon, a diaszpóra és a Kárpát-medencei magyarság közötti kapcsolat pedig egyre szorosabb és mélyebb az elmúlt évek munkájának köszönhetően. Hangsúlyozta, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve, ami jelenti azt, hogy Magyarország gondoskodik a nemzeti értékek megőrzéséről és gyarapításáról, valamint gondoskodik a szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyarság közösségeiről.

Szilágyi Péter a jelen legnagyobb kihívásaival kapcsolatban úgy fogalmazott,

Hírdetés

határozottan ki kell jelentenünk, hogy Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, mert hisz abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke”.

Az adománygyűjtés több mint gesztus, felhívja a figyelmet arra, hogy aki bajban van, annak együtt, közösen segítünk – tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, éppen ezért továbbra is kiemelten támogatja a magyar iskolák, magyar szervezetek, intézmények működését.

A helyettes-államtitkár egyben köszönetet mondott a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az adománygyűjtő esemény megszervezéséért.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »