Szijjártó Péter: Mindent megteszünk Magyarország védelméért

Szijjártó Péter: Mindent megteszünk Magyarország védelméért

Mindent megteszünk azért holnap is, hogy megvédjük Magyarországot és garantáljuk, hogy hazánk ne keveredhessen bele ebbe a háborúba – írta hivatalos közösségi oldalán szerda este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Holnap NATO-csúcs. A NATO jelenlegi hivatalos álláspontja az Ukrajnában zajló háborúról teljes mértékben egybeesik a magyar nemzeti érdekkel: a NATO nem hadviselő fél és mindent meg kell tennünk, hogy ne is legyen az. A NATO mint szövetség nem szállít fegyvereket és el kell érnünk, hogy ez a háború ne terjedjen túl Ukrajna határain – olvasható a Facebookon közzétett bejegyzésben.

Szijjártó Péter azt írta: reméljük, hogy ez marad a hivatalos álláspont a holnapi csúcs után is. Sajnos az elmúlt időszakban felmerült több veszélyes javaslat is. Világosan és őszintén kell beszélnünk: a légtérzár Ukrajna fölött légi háborúhoz, békefenntartók telepítése Ukrajnába pedig szárazföldi háborúhoz vezetne a NATO és Oroszország között. A legfontosabb feladat, hogy ezt elkerüljük.

Hírdetés

Mindent megteszünk azért holnap is, hogy megvédjük Magyarországot és garantáljuk, hogy hazánk ne keveredhessen bele ebbe a háborúba – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

MTI

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

The post Szijjártó Péter: Mindent megteszünk Magyarország védelméért appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »