Szijjártó Péter a magyar-orosz energetikai együttműködésről tárgyalt

Szijjártó Péter a magyar-orosz energetikai együttműködésről tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-orosz energia együttműködés aktuális kérdéseiről tárgyalt Alekszandr Novakkal, Oroszország energiaügyekért felelős miniszterelnök-helyettesével – a megbeszélésről Szijjártó Péter a Facebook-oldalán írt kedden.

Russian energy minister Alexander Novak tests positive for coronavirus |  Daily Sabah

Hírdetés

Novak – Daily Sabah

A miniszter közölte: a telefonos tárgyaláson megállapították, hogy mind a kőolaj-, mind a földgázszállítások fennakadások nélkül, szerződésszerűen teljesülnek.
   
Alekszandr Novak „biztosított arról, hogy a nemzetközi szankciók dacára az orosz fél el tudja végezni a Török Áramlat gázvezeték karbantartási munkálatait, így Magyarország földgázellátása a következő időszakban is zavartalan lesz” – fogalmazott posztjában Szijjártó Péter.
   
Kiemelte, egyeztettek a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről is, megállapították, hogy az előkészítő munkálatok haladnak, és mivel az új nukleáris kapacitások nélkülözhetetlenek a magyar ellátásbiztonság szempontjából, ezért a kormány továbbra is meg fog akadályozni mindenfajta nukleáris területet sújtó szankciós törekvést.
   
Tájékoztatta az orosz miniszterelnök-helyettest a Framatome vállalattal történt tárgyalásokról, amelyek célja, hogy a német kormány blokkolása ellenére is nyugat-európai irányítástechnikai rendszer kerüljön az új erőműbe – ismertette bejegyzésében Szijjártó Péter.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »