Szijjártó Péter a Körképnek: A Visegrádi Négyek Európa leghatékonyabb és legerősebb csoportja

Szijjártó Péter a Körképnek: A Visegrádi Négyek Európa leghatékonyabb és legerősebb csoportja

A Visegrádi Négyek Európa leghatékonyabb és legerősebb csoportja, amely már többször megmutatta erejét, például az illegális migráció kérdésében – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Körkép.sk kérdésére reagálva Pozsonyban, az MKP elnökével, Forró Krisztiánnal tartott közös sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a Visegrádi Négyek közös fellépése nélkül ma kötelező letelepítési kvóták alapján osztanák szét a migránsokat Európa országai között. Emlékeztetett, hogy a Visegrádi Négyek a járvány előtt Európa gazdasági motorja volt, amely az uniós átlagtól jóval magasabb gazdasági bővülési ütemet tudott produkálni.

Hírdetés

“Nyilván arra fel kell készülni, hogy mindig lesznek kísérletek a V4 megbontására, ilyen próbálkozások mindig is voltak, ennek ellenére nem csak hogy túléltük őket, de kudarcaik által meg is erősödtünk”

fogalmazott, azzal, hogy nem számít a visegrádi csoport pozíciójának gyengülésére. A V4 gazdasági erejét hangsúlyozva kiemelte, hogy a visegrádi országok és Németország közötti kereskedelem volumene 70 százalékkal nagyobb a német-francia kereskedelemnél.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »