Szigorították a beteglátogatást (Megyei kórház)

Szigorították a beteglátogatást (Megyei kórház)

Tegnaptól a korábbinál rövidebb a beteglátogatási idő a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban és a beutalt pácienseknél egy hozzátartozó legfennebb 15 percet tartózkodhat.

Múlt év decemberében a korábbi heti három nap helyett a hét minden napján látogathatóak voltak a megyei kórházba beutalt betegek 13–18 óra között, januártól ellenben a légúti megbetegedések számának növekedése és a kanyarójárvány miatt az intézmény vezetősége felfüggesztette a látogatást a gyermekgyógyászaton, a gyermekneurológián, a gyermekpszichiátrián, az újszülöttosztályon, a gyermekfertőzőn és a szülészeten.

Rövid idő alatt a mostani a harmadik változás a beteglátogatási programban és szabályzatban, amit lapunk megkeresésére a kórház menedzsere azzal indokol, hogy visszaéléseket tapasztaltak a hozzátartozók részéről, amelyek befolyásolták az egészségügyi tevékenységet, ezért szigorítottak. András-Nagy Róbert kitért az olyan látogatókra, akik csoportosan érkeznek egy pácienshez, sok időt töltenek a kórteremben és felszólítás ellenére sem hajlandóak kimenni a gyógyszeres kezelés idejére. Ezzel nemcsak az ellátás menetét zavarják meg, hanem a beteg nyugalmát is, akinek pihenésre van szüksége – mondotta. Az senkinek nem jó, ha órákon át tartó folytonos járkálás van a kórház területén, ezért hétfőtől vasárnapig naponta 14–17 óra között látogathatóak a beutaltak, a látogatás időtartama legtöbb 15 perc – ismertette a kórházvezető.

Hírdetés

Az intenzív osztályon péntekenként 13–14 és 16–17 óra között van látogatási idő, szombaton és vasárnap 11-től 13 óráig, illetve 15-től 17 óráig. A látogatás itt is legtöbb 15 perces lehet, ez a szakorvos beleegyezésével meghosszabbítható. A szüléseknél részt vehet a kismama által kijelölt hozzátartozó, az újszülött osztályon és a szülészeten a császármetszést követő első négy órában egy hozzátartozó jelenléte megengedett.

A kórtermekbe való belépéskor a látogatóknak kötelezően viselniük kell az arcukat takaró maszkot, egyszer használatos kesztyűt és követniük kell az egészségügyi személyzet utasításait, akik biztosítják a megfelelő felszerelést a látogatók számára. Az intenzív osztályon és az elkülönített betegeknél az egyszer használatos köpeny viselése is kötelező, ezt is a személyzet biztosítja. Belépéskor és kilépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. A kórház vezetősége javasolja, hogy a krónikus betegeket ne látogassák.

Az új rendelkezések mindaddig érvényben maradnak, amíg a beteglátogatás nem zavarja a páciensek biztonságát, ehhez elengedhetetlen a betegek, a hozzátartozók és a személyzet együttműködése – szögezte le a megyei kórház menedzsere.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »