Szexuálisan bántalmazott egy kisfiút egy pedofil mocsok

Szexuálisan bántalmazott egy kisfiút egy pedofil mocsok

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 8 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki szexuálisan bántalmazott egy kisfiút. A vádlott letartóztásban várja a másodfokú eljárás befejezését.

Hírdetés

Az ítélet lényege szerint a férfi 2022. május 2-án, egy  Zuglóba közlekedő trolin felfigyelt a 11 éves fiúgyermekre, majd leszállva követte. Egy félreeső helyen mögé érve a sértett mindkét karját megragadta és hátra húzta, egy fekete szövettel a szemét eltakarta, felszólította, hogy engedelmeskedjen, majd szexuálisan bántalmazta. Ezután a sértettet a helyszínről elengedte.

A Fővárosi Törvényszék a visszaeső férfit 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 8 évi fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna. Az elsőfokú bíróság az elkövetőt kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb tartamú szabadságvesztés és mellékbüntetés kiszabásáért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elkövető büntetésének felemelését.

A férfi letartóztatásban várja a másodfokú eljárás befejezését.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »