Szexuális szolgáltatásra kényszerítettek egy fiatal nőt a cigányok

Szexuális szolgáltatásra kényszerítettek egy fiatal nőt a cigányok

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat azokkal az élettársakkal szemben, akik fenyegetéssel vették rá ismerősüket arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet végezzen.

A vádirat szerint az élettársak Bárándon megismerkedtek a fiatal nővel, közöttük jó kapcsolat alakult ki. Miután a sértett elvesztette a munkahelyét, elmondta a vádlottaknak, hogy munkát keres. Ekkor az elkövetők valótlanul azt közölték, hogy Budapestre mennek dolgozni, és felajánlották, hogy segítenek állást találni. 

Hírdetés

A fiatal nő 2021. november 17-én átment a vádlottak házába, ahol az élettársak a nő tudta nélkül elvették az iratait és a mobiltelefonját. A vádlottak, valamint a férfi egyik rokona és a sértett másnap reggel autóval indultak, azonban nem Budapestre, hanem egy főváros közeli településre.

A nőt – aki prostitúciós tevékenységet végzett – 2021. november 18-án felhívta egy férfi, akivel megállapodott abban, hogy elmennek a férfi vendégházába a sértettel, ahol a férfi szállást biztosít. A vendégházban az elkövető a sértettet megveréssel fenyegette, és közölte, hogy nem viszik haza, ha nem teszi azt, amit mondanak. A megfélemlített sértettről a vádlottak meztelen fotókat készítettek, majd arra kényszerítették, hogy pénzért több férfival szexuális kapcsolatot létesítsen. A sértett a pénzt minden esetben a nőnek adta.

2021. november 20-án a vádlottak, a férfi rokona és a sértett visszautaztak Bárándra, ahol az elkövetők a lakásukon a sértettet ismét arra kényszerítették, hogy egy férfival pénzért szexuális tevékenységet végezzen.

A sértett  még egy napig a vádlottak házában maradt, majd 2021. november 22-én – amíg az élettársak aludtak – magához vette az iratait és a mobiltelefonját, majd hazament a szüleihez.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a vádlottak ellen társtettesként elkövetett minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottakat fegyházbüntetésre ítélje, rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást, továbbá mellékbüntetésként tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »