Szeretettel és kegyelemmel kell nyitogatni az Esterházy János adventi naptárt

Szeretettel és kegyelemmel kell nyitogatni az Esterházy János adventi naptárt

Kegyelmekben bővelkedő évet zár az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont. Az adventi időszakban a központ egy online Esterházy adventi naptárral kedveskedik a híveknek. Hírlevelet is indítanak.

Fejlődik az alsóbodoki Esterházy Zarándokközpont. A központ vezetői hálásak azért, hogy a 2023-as év kegyelmekben bővelkedő időszak volt. Rendszeresen megtartották a havi szerdai szentmiséket. Több száz diákot, és közel száz zarándokcsoportot fogadtak az anyaországból, Felvidékről, Lengyelországból és Csehországból egyaránt. A zarándokközpont számos rendezvényen vett részt, konferencián és könyvbemutatón mutatta meg magát.

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület továbbra is munkálkodik és hangsúlyt fektet arra, hogy a boldoggá avatási per gördülékenyen haladhasson tovább. Köszönik a híveknek, hogy imáikba foglalják a mártír gróf nevét és ellátogatnak a központba lelki feltöltődésre.

Hírlevél

A zarándokközpont úgy döntött 2023 adventjétől kezdve legalább negyedévente kiad egy hírlevelet, ez a lépés kísérlet arra is, hogy Esterházy János tisztelőinek egyre nagyobb családjának tagjait összekössék egymással.

A hírlevél által erősíteni kívánjuk összetartozásunkat és legfőbb imaszándékunkat Esterházy János boldoggá avatása lelki folyamatának szolgálatát.

Örömmel vesszük, minden testvérünk javaslatát és észrevételét azzal kapcsolatban, hogy a jövőben hogyan lehetne tartalmasabbá tenni ezt a hírlevelet, melyet negyedévenként szeretnénk eljuttatni Esterházy János nagy családjának tagjai számára. Az észrevételek mellett várjuk az írásokat, beszámolókat azokról a kegyelmekről is melyeket Esterházy János boldoggá avatásának szolgálata közben megtapasztaltak a hívek és szívesen megosztanák mások épülésére is” – fejtette ki Dávid Zsuzsanna, festőművész, Petőfi ösztöndíjas, a hírlevél felelőse.

Az első hírlevelet már megkapták azok a hívek, akik korábban is aktív kapcsolatban álltak a központtal, a hírlevélre való feliratkozást a központ elérhetőségein lehet kérni ([email protected], https://esterhazyjanos.eu/, https://esterhazyjanos.hu/, https://www.facebook.com/ejzarandokkozpont).

Adventi naptár

Hírdetés

A zarándokközpont egy nagyon szép és értékes, online adventi naptárral is kedveskedik a híveknek. Szeretettel hívnak mindenkit az advent lelkigyakorlatokra, hogy napi idézetekkel, elmélkedéssel, imával és zenével érkezzenek a betlehemi jászolhoz.

(https://calendar.myadvent.net/?id=m2l8fg0m84x450leo1virhszy4hz3pdx).

„Istenbe vetett hittel és bizalommal végezze mindenki a maga polgári kötelességét, mindennapi munkáját, és ezekben a nehéz történelmi időkben igyekezzék legjobb tehetsége szerint követni a lelkiismeret és a felebaráti szeretet parancsát.” – olvasható például a december 4-ei idézet Esterházy Jánostól az adventi naptárban, amelyhez Ady Endre: Az Úr érkezése versét csatolták megzenésített formában.

Közben elkészült a 2024-es Esterházy János falinaptár is Dávid Zsuzsanna alkotásaival és  Isten szolgájától származó idézetekkel. Laczkó Gábor grafikusnál rendelhető az alábbi email címen: [email protected]. Egy darab rendelése esetén ára 8 Euro, Szlovákia területén utánvétes postai küldeményként rendelhető.

 

“Idők, korok, intézmények, törekvések és emberek megöregednek. A szeretet – Krisztus Urunk tanítása – sohasem évül el és sohasem avul el.” /Esterházy János, 1941 karácsonya/ 

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »