Szeptemberi előrehozott választást is támogat a Sme rodina

Szeptemberi előrehozott választást is támogat a Sme rodina

Szeptemberi előrehozott választást is támogat a Sme rodina Mészáros Richárd2023. 01. 18., sze – 17:31

Az előrehozott választás szeptemberi megrendezését is támogatja a Sme rodina – jelentette ki Boris Kollár házelnök, a mozgalom elnöke, hozzátéve, hogy feltehetően erről az időpontról sikerül megállapodni. Az alkotmánymódosítás kapcsán Kollár leszögezte, minden megoldást jelentő módosítást támogatni tudnak, a Sme rodina mind a 18 képviselőjének szavazatáért kezeskedik.

Hírdetés

„Először oldjuk meg az alkotmánymódosítást, hogy lerövidíthessük a választási ciklust, aztán a választás kérdését” – jelentette ki Kollár, hozzátéve, hogy mozgalma minél korábbi időpontot szorgalmaz, de hajlandók kompromisszumra. A tárgyalások az OĽaNO és a Za ľudí állásfoglalását követően folytatódnak. Az utóbbi még megvitatja a helyzetet, vasárnap kellene közölnie az álláspontját.

Az alkotmánymódosítást illetően a Sme rodina többféle megoldást is hajlandó támogatni, parlamenti határozatot, alkotmánymódosítást, népszavazást is. Az alkotmány technikai módosítását Mária Kolíková, az SaS képviselője, volt igazságügyi miniszter is elképzelhetőnek nevezte.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »