Szépítő házi maszkok minden bőrtípusra

Szépítő házi maszkok minden bőrtípusra

Otthoni szépségmaszkokat készíteni nem csak azért jó, mert általában olcsóbbak. Az is fontos, hogy a házi maszkok összetételével mindig pontosan tisztában lehetünk, így nem kell aggódnunk, hogy vegyi anyagokkal érintkezik a bőrünk.

Hozzávalók:

Az összetevőket alaposan keverjük el, majd az így kapott pépes anyagot kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel és puha törölközővel távolítsuk el az arcunkról. A méz hidratál, de nem allergizál, az avokádóban pedig sok az egészséges zsír és a B-vitamin. A mangó C-vitamin tartalma ragyogóvá teszi a bőrt, az olívaolaj pedig gyulladásgátló hatású – írja a Házipatika.com.

Hozzávalók:

Hírdetés

A hozzávalókat keverjük el, a keveréket hagyjuk az arcon tíz percig, majd langyos vízzel mossuk le. A méz és az aloe vera természetes fertőtlenítők, gyulladáscsökkentők, és segítenek tisztán tartani a bőrt. A kurkuma gyulladásgátló, a joghurt pedig remekül hidratál.

Hozzávalók:

A hozzávalókat keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi citromlevet, hogy kenhető állagú legyen. Kenjük az arcra, majd tíz perc után mossuk le úgy, hogy előtte körkörös mozdulatokkal átmasszírozzuk vele az arcot. A matcha nagyon erős antioxidáns, ha ezt a maszkot reggel tesszük fel, egész nap ragyogni fog a bőrünk.

Hozzávalók:

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, kenjük az arcra, és tíz percig hagyjuk fent (tovább ne, nehogy a kurkuma elszínezze a bőrünk). Utána alaposan mossuk le langyos vízzel. A burgonya gyulladáscsökkentő hatású, segít megszüntetni a hegesedést, és begyógyítani a bőr sérüléseit. Az uborka hidratál, tonizál, és C-vitamin-tartalma ragyogóvá teszi a bőrt.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »