Szépítik Kovásznát

Szépítik Kovásznát

Ideiglenesen zárva a kovásznai turisztikai információs iroda, közismerten a Tourinfó, a polgármesteri hivatal az ingatlan külső és belső tatarozását végzi – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől és Jeszenovics Károly alpolgár­mestertől.

A formájánál fogva emblematikus épület – a henger alak nem jellemző az építkezésben – megérett a renoválásra. Falakat festenek, parkettáznak, csempét raknak – mondták az elöljárók. Az épület külső felén is átalakítást terveznek.

A Tourinfót övező csempézett padka egy részét ráépítették a Bertis üzlettel átellenben lévő járdára. Sokan kifogásolták, hogy ez jelentősen zavarja a gyalogosforgalmat, így lebontása mellett döntöttek.

Hírdetés

Megkezdték a zöldövezetek tavaszi karbantartását is. Parkokat, zöld­övezeteket, virágágyásokat tesznek rendbe. Eltávolítják a növények téli védelmét biztosító fenyőágakat, ha az idő engedi, az egynyári virágok telepítését is elkezdik.

A városháza nem folyamodott külső cég szolgáltatásához, a munkát saját alkalmazottaik, illetve napszámosok végzik. A tavaszi munkába bevonják a helyi városgazdálkodási cég, a GosTransCom alkalmazottait is.

Az országos érdekeltségű fürdővárosban, Kovásznán nagy hangsúlyt fektetnek a közterületek, zöldövezetek, parkok rendben tartására. Ugyanilyen fontosságú, hogy a turisztikai információs iroda is rendben legyen, hiszen a városba nemcsak gyógykezelésre, üdülésre érkeznek vendégek, egyre több turista választja szabadsága célpontjául Kovásznát – főként a sokcsillagos szállodákat –, köztük számos külföldi is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »