Százból kilenc Budapesten utazó bliccel a BKK járatain

Százból kilenc Budapesten utazó bliccel a BKK járatain

A Budapesti Közlekedési Központ utasainak többsége saját bevallása szerint becsületesen utazik – derült ki a társaság friss felméréséből, amellyel az IHO.hu közlekedési szakportál foglalkozott. A kutatásban megkérdezettek kilencvenegy százaléka úgy nyilatkozott, hogy mindig jeggyel vagy bérlettel utazik a BKK járatain.

A BKK legfrissebb, ezer fő megkérdezésével készített reprezentatív felmérésében a Budapesten és az agglomerációban élők, illetve a rendszeresen közösségi közlekedést használók osztották meg a szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataikat. A kutatás a közlekedési szokások és az ügyfelek elégedettségi szintje mellett arra is kitért, hogy hogyan aránylik az önbevallásos bliccelések aránya a felszállások számához.

A közösségi közlekedők kilencvenegy százaléka saját bevallása szerint érvényes jeggyel vagy bérlettel utazik a BKK járatain, és tízből heten úgy gondolják, hogy a közösségi közlekedés ára arányban áll a szolgáltatás minőségével. A szabályosan utazók aránya minimális javulást mutat a társaság korábbi felméréséhez képest.

Hírdetés

Érvényes jegy vagy bérlet nélkül saját bevallása szerint a közösségi közlekedők kilenc százaléka utazik, közülük a legtöbb alkalommal a legfiatalabbak (18–29 évesek), és a 40–49 évesek bliccelnek.

A bliccelők nyolcvanhét százaléka szerint a bliccelés hátterében leginkább a jegyvásárlási lehetőség hiánya, valamint a sietség (67 százalék) és az időhiány (67 százalék) áll. A BKK BudapestGO alkalmazása minderre egyszerű és gyors megoldást kínál, hiszen az applikációban pár kattintással bármikor bárhonnan megvásárolható számos jegy- és bérletfajta. Az alkalmazást egyébként egyre többen használják, az eseti jegyértékesítésében már közel negyven százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya.

Bár az utasok döntő többsége becsületesen, a szabályoknak megfelelően veszi igénybe a közösségi közlekedési szolgáltatásokat, ennek ellenére még mindig vannak olyanok, akik nemcsak bliccelnek, hanem a pótdíjat sem fizetik ki időben. Ezért a BKK többször felhívja a figyelmet arra, hogy a ki nem fizetett pótdíj nem évül el, a pótdíjtartozás akár milliókra is rúghat néhány év alatt.

IHO.hu nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »