Szavalóversenyt hirdet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Szavalóversenyt hirdet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatási irodája ebben a tanévben is megrendezi az egyházmegyei szavalóversenyt. A kétfordulós megmérettetésre öt korosztályban lehet nevezni. A nevezéseket december 5-ig várják.

Az egyházmegyei szavalóversenyt az előző évek gyakorlata szerint idén is kétfordulós formában rendezik meg.

A versenyre öt korosztályban lehet nevezni – óvodások, 1–2. osztályosok, 3–4. osztályosok, 5–6. osztályosok, 7–8. osztályosok – a plébánosoknál, iskolalelkészeknél és a hitoktatóknál december 5-ig.

Minden plébánia három főt küldhet korosztályonként az elődöntőre. Amennyiben több gyereket szeretnének nevezni, egyeztetni kell a programért felelős szervezővel.

A versek szabadon választhatóak. Feltétel, hogy vallásos témájú legyen (adventi, karácsonyi, húsvéti, bibliai…). A korosztálynak megfelelő szavalat kiválasztásában a gyermekek kaphatnak segítséget.

Hírdetés

Az elődöntőket december 9-én tartják három helyszínen: Debrecenben, Nyíregyházán és Ajakon (az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskolában; a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, illetve a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban).

A döntőbe, melyet 2024. február 24-én rendeznek meg Nyíregyházán, korosztályonként öt-öt gyerek jut be.

*

A szavalóverseny azzal a céllal jön létre, hogy a gyermekeket verstanulásra ösztönözzék, a versek elhangzásával pedig nemcsak önmagukat, hanem családjaikat, közösségeiket is gazdagítják. A verstanulás és versmondás növeli a nyelvi- és beszédkészséget, így talán a későbbiekben többen közülük szívesebben és bátrabban csatlakoznak majd a templomi szolgálatokhoz is (pásztorjáték vagy később akár lektori szolgálat).

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »