Szanyi: Az Unió már régóta nem fizet Magyarországnak

Szanyi: Az Unió már régóta nem fizet Magyarországnak

Az Unió már régóta nem nagyon fizet Magyarországnak a magyar számlák benyújtására, mert többnyire a szabálytalanságok miatt egyenként leállították a kifizetéseket. A gazdasági mérlegben úgy néz ki, mintha meglenne a pénz, de Mészáros Lőrinc valójában az orbáni előlegeket nyúlja le, és egyáltalán nem biztos, hogy kifizeti az Unió a kiadásokat – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak Szanyi Tibor.

A szocialisták uniós parlamenti képviselője szerint az Európai Parlament azt mondta, az, amit Orbán művel, már nem fér bele az Unió kereteibe, és annak vizsgálatát kéri az illetékes szervezetektől, hogy jól ítéli-e meg a helyzetet. Orbán Viktor valóban nagy csatát indított Brüsszel ellen. „De vegyük észre: sorra elbukja a kormány az Unióval szemben kezdeményezett vitákat. Ott a pálinkaháború, abban is hátraarcot csináltak” – emlékeztetett a képviselő.

Szanyi szerint az európai értékek védelméről, a jogszabályok betartásáról szól a héten hozott uniós határozat: „Például a gyerekeket nem kéne börtönbe vágni a határon. Ezt Unió nem engedi. Az európai jogszabályok nyilvánvalóvá teszik, hogyan illik bánni az emberekkel, általában. És ezeknek a szabályoknak a betartását megkövetelik”.

A szocialista politikusok megjegyezte a műsorban: a CEU esete végképp értetlenséget váltott ki. A magyar agy jól át van mosva – mondta Rónai Egonnak Szanyi. „Az európai agyak nem is értik, ennyi hülyeséget hogyan tud összehozni a kormány”.

Hírdetés

A 7-es cikkely egy eljárásrend, ami arról szól, hogy mit kell tenni akkor, ha egy tagállam nem tartja be az alapszabályokat. Az első lépés a párbeszéd, azt vizsgálják ki, hogy van-e készség az együttműködésre.

A politikus a saját szerepéről is beszélt: A személyes része a határozatban annyi, hogy az uniós pénzek lenyúlásáról szóló mondatok beírását ő kezdeményezte. Az Unió bizalmi alapú testület. Szanyi szerint az egész csetepatéból Orbánékat csak a pénz érdekli.

Akadozik a kifizetés

Felhívta a figyelmet arra is Szanyi, hogy az Unió nem nagyon fizet a magyar igények benyújtására már egy ideje. Egyenként leállították a kifizetéseket a talált szabálytalanságok miatt.– emlékeztetett Szanyi. Mészáros Lőrinc az orbáni előlegeket nyúlja le, és még nem tudni, hogy azokat az ráfordításokat megfizeti-e valaha az Unió.

„Európa erős szövetségesünk, az orbáni diktatórikus rendszer elleni küzdelemben” – hangsúlyozta a szocialisták uniós képviselője.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »